A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

На Вовчаку освятять алею і пам’ятний знак на честь Левка Лук’яненка

Дата: 23.08.2019 11:39
Кількість переглядів: 639

На Вовчаку освятять алею і пам’ятний знак на честь Левка Лук’яненка

   У День Незалежності, 24 серпня, о 12.00 в урочищі «Вовчак» відбудеться урочисте відкриття й освячення пам’ятного знаку і алеї видатного українця Левка Лук’яненка, який міг би святкувати цього дня свій черговий день народження.

Помер він торік, у липні. При житті мав чимало приятелів серед волинян. Один із них Дмитро Себій з Верби, він і запрошує володимир-волинців та мешканців району на урочистість.

– Волинська духовна рада, організована 12 серпня 2018 року на Вовчаку, у криївці, взяла на себе зобов’язання зробити тризну по Левку Лук’яненку і відправити його душу на українське небо для підсилення української сили, – пояснює задум Дмитро Олексович. – Потому було освячено місце пам’ятної алеї. Посадили дуби, що символізують силу українського духу, липи – як духовність, верби – як вічність життя, як чистоту – берези, і червону калину – символ самої України.

Спереду стоятиме пам’ятний знак Левку Лук’яненку: мальтійський хрест з червоного граніту як знак сонця, всередині – образ самого Лук’яненка, нижня частина – з чорного граніту. Разом усе це складатиме червоно-чорний прапор. На знаку будуть і його слова: «У 20 років дав я обітницю небу взяти прапор боротьби із рук вояків УПА і здобути Україні волю».

Автором ескізу є луцький скульптор Ірина Дацюк. Дмитро Себій каже, що фермери зібрали десять тисяч гривень, до них долучилась громада РУНВіри «Лад» з Луцька, а виготовлено знак у селі Базальтовому на Рівненщині.

   Дмитро Олексович закликає усіх охочих приєднатися до події. Автобус на 24 місця буде відправлятись від собору Різдва Христового о 9.00.

На знімку: Дмитро Себій із сорочкою та булавою, які колись волиняни подарували Левку Лук’яненку. По його смерті дружина повернула ці речі на Волинь. Їх планують зберігати у вовчаківському музеї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь