A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

ПОГОВОРИМО ПРО ПРОБАЦІЮ

Дата: 25.10.2020 19:06
Кількість переглядів: 513

 C:UsersТаняDownloadsБез названия.jpg

 

 

 

 

ПОГОВОРИМО ПРО ПРОБАЦІЮ


 

Буває так, що у житті людини «щось пішло не так» і вона вчинила злочин. Безперечно, вона повинна понести покарання. Покарання  призначається судом не для того, щоб зруйнувати життя людини, а для того, щоб відновити справедливість і створити умови, за яких така людина не буде вчиняти злочини

         Існує багато  обставин, які не виправдовують таку людину, але дають суду підстави не запроторювати її у в′язницю. Адже поведінка такої особи не несе значної небезпеки життю і здоров′ю інших. Для цього існують покарання не пов′язані з позбавленням волі. Людину залишають відбувати покарання в умовах в вільного  суспільства. Покладаючи на неї певні обмеження і обов′язки.

Саме для цього у світі вже багато років існує пробація.

Пробація не лише контролює поведінку правопорушників, залишених судом у суспільстві. Але й надає їм необхідні консультації і підтримку, що допомагають змінити поведінку і не вчиняти в подальшому правопорушень. Пробація сприяє справедливому вироку. Який дозволяє не втратити те позитивне. Що є в порушника закону, відшкодувати завдані збитки та виправити проблеми, що сприяли злочинній поведінці.

Тепер пробація існує  і в Україні. Хто є суб′єктом пробації? Суб′єкти пробації- це засуджені  особи, які за рішенням суду відбувають покарання в суспільстві під контролем пробації та за підтримки пробації змінюють поведінку і намагаються довести громаді свою корисність.

           Протягом дев′яти місяців поточного року  на виконання  Володимир-Волинського   міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Волинській області надійшло 75  вироків з судів різних інстанцій  та 9 рішень суду про накладення адміністративних стягнень, з них адміністративне стягнення у виді громадських робіт-6, адміністративне стягнення у виді суспільно-корисних робіт-3. Протягом  вказаного періоду проведено роботу щодо стягнення штрафів відповідно до 12 рішень суду. Відносно 22 осіб отримано ухвал суду про складення досудових доповідей,  з них стосовно неповнолітніх 5 ухвал.

         На даний час на території Оваднівської ОТГ проживає 7 осіб, що перебувають під контролем пробації. З них 2 особи засуджені за вчинення кримінальних проступків, одна за вчинення злочину невеликої тяжкості , 4- за вчинення тяжких злочинів вчинених  проти власності. Всі особи звільнені від відбуття призначеного судом покарання з випробуванням  з іспитовим строком.

      За систематичне невиконання обов′язків покладених вироком суду, порушення порядку та умов відбування іспитового терміну щодо однієї особи, яка проживає на території Оваднівської громади, у травні поточного року до Володимир-Волинського міського суду скеровано подання про скасування іспитового строку та направлення в місця позбавлення волі для відбуття призначеного судом покарання. На даний час рішення судом не прийнято.






 

  

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь