A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Третя сесія сільської ради.

Дата: 10.02.2021 21:02
Кількість переглядів: 495

Десятого лютого в Будинку культури с. Овадне відбулася чергова сесія сільської ради, на якій були присутні 19 депутатів , голова Володимир - Волинської районної ради Хиць В. Л., заступник голови райради Оніщук А.Ю., заступник сільського голови Юрик І.М., начальник земельного відділу сільської ради Гулуа З.Т., старости старостинських округів. Всі питання, що були затверджені для розгляду, можна умовно розділити на чотири групи: медицина, освіта, бюджет, земельні питання. Якщо проекти рішень про внесення змін до сільського бюджету, перейменування шкіл на гімназії та ліцеї були детально  обговорені на профільних комісіях і швидко розглянуті на сесії, то питання щодо подальших  організаційних змін в первинній ланці медичної допомоги було вже не таким простим. Якщо коротко, то ситуація з фінансуванням «первинки» зайшла в глухий кут, територіальні громади самостійно вже не мають змоги вирішити всі  існуючі проблеми і  назріла гостра необхідність в злагоджених діях громад  в межах цілого району. Про  юридичні передумови такої взаємодії розповів депутатам заступник голови районної ради Оніщук Андрій Юрійович.  Його виступ був дуже конкретний, і хоч очікувалось, що буде тривала дискусія, питань в депутатів майже не було. Вони підтримали  запропоновані рішення про перейменування  фельдшерсько - акушерських пунктів та створення нового районного медичного формування . Як сказав голова районної ради Хиць Віктор Леонтійович - це перша в Україні спроба комплексно вирішити організаційні питання в медицині і нам немає в кого переймати досвід. Він подякував сільському голові Панасевичу Сегію Степановичу  та сільським депутатам за розуміння і підтримку кроків районної ради в цьому напрямку.

 Традиційно активним був рогляд земельних заяв. Дискусія інколи була досить гострою, особливо емоційним був виступ депутата Андрія Роя проти будівництва свинарника в с. Верба. Як кажуть, всім догодити важко (а далі буде ще важче),але після обґрунтованих роз’яснень начальника земельного відділу Гулуа Зураба Таргмановича депутати змогли прийняти компромісні рішення із усіх спірних питань.

 Під кінець сесії керівник комунального господарства Тріль Микола Анатолійович розповів про хід робіт з розчищення доріг і вулиць від снігу.Результат пошуку зображень за запитом третя сесія картинка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь