A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Зустрічі фахівців Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центу зайнятості в Оваднівській громаді.

Дата: 16.04.2021 18:46
Кількість переглядів: 459

16 квітня фахівці відділу активної підтримки безробітних Марія Кротюк та Оксана Тихнюк спільно з представником Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Степаном Слащуком провели заходи для мешканців Оваднівської територіальної громади.

Присутніх ознайомили з соціальними послугами служби зайнятості. В першу чергу детально розглянули електронні сервіси державної служби зайнятості для пошуку роботи та розвитку кар’єри та надали роз’яснення як ними користуватися. Учасників зацікавила можливість пошуку роботи онлайн , створення персонального кабінету, Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри , Освітній портал державної служби зайнятості, отримання нових компетенцій на платформах масових онлайн курсів.

Степан Слащук ознайомив із засадами та напрямками діяльності центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також було надано важливу інформацію про врегулювання правових аспектів власності на землю та отримання спадщини. Він надав багато практичних порад у правовій сфері, порадив звертатись до установи у випадку необхідності, тому що багатьом категоріям населення послуги є безкоштовні.

Окрім того під час заходу надали роз’яснення про переваги офіційного працевлаштування. Адже працюючи нелегально, працівник не може належним чином захистити свої права, зокрема, права на нормальні умови роботи, на відпочинок, вихідні, на виплати в разі втрати працездатності, тощо.

Учасники заходу отримали інформацію, яка допоможе шукати роботу та вдосконалювати професійні компетенції в форматі онлайн та бути обізнаними в правовій сфері.

 

З метою ознайомлення школярів із світом професій, фахівці з профорієнтації Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру провели профорієнтаційний захід для учнів с. Сусваль.

Із старшокласниками опрацювали формулу вибору професії, ознайомили із сучасними тенденціями на ринку праці. Особливо їх зацікавив рейтинг найбільш популяриних професій за даними інфографіки , розмішеної на сайті Державної служби зайнятості. Також їх поінформували про варіанти здобуття омріяної професії у навчальних закладах.

На заході також був присутній представник Володимир-Волинського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги Степан Слащук , який розповів учням про їх права, наголосив на обов’язках як дітей, так і батьків, які їх виховують.

Такі заходи покликані наблизити учнівську молодь до свідомого вибору професії і надіємося, що вони принесуть свій результат у майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь