A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Село Галинівка.

Дата: 23.04.2021 17:35
Кількість переглядів: 563

Такого села, як Галинівка, в далекому минулому  в нашому районі не було. На карті, датованій 1924 роком,  у цій місцевості була польська колонія Камелювка. У 20-і роки минулого століття землі тут роздали «осадникам» Сокольському та Бабулінському (осадниками називали тих, хто воював раніше в армії Пілсудського). Так появилась майбутня  «Галинівка»

А до того часу тут росли густі ліси. В поселенні численними були німецькі та єврейські родини. Німці були дуже кваліфікованими на той час майстрами, а їхні дружини – швачками. Збереглась пам’ять про коваля німця Кноля, а також вціліла його хата, яка збудована на кшталт сучасної. Один з місцевих поляків їздив до Америки, а повернувшись, збудував унікальний для того часу млин з газотурбінним двигуном. Нині стіна з червоної цегли – залишок того млина – «пришита» до будівлі, в якій знаходиться сучасний млин. 1939 рік змінив історію села. Оскільки назви навколишніх колоній Миколайпіль, Єлизаветпіль, Людмильпіль складалися з імен, росіяни, очевидно, вирішили по-своєму віддати данину традиції і назвали село Галинівкою ( назва походить від слів «Галина нивка»). Нова влада об’єднала фільварки в один колгосп. Під час німецької окупації був створений один великий фільварок. Люди, рятуючись від вивезення до Німеччини, залюбки йшли туди працювати. У великодню суботу 1944 року фільварок був знищений вояками УПА. Худобу з фільварка роздали людям. 19 липня 1944 року в село вернулась радянська влада. На базі фільварка було створене військове підсобне господарство, куди нагнали трофейних коней та волів. Потім у Галинівці став діяти радгосп «Трирічка», який згодом перейменували у «Володимир-Волинський». 

Світлина :8 жовтня 2020 року, у День пам'яті преподобного Сергія ігумена Радонезького, релігійна громада села Галинівка Оваднівського благочиння молитовно відзначила храмове свято.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь