A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Моє Овадне

Дата: 21.08.2021 20:22
Кількість переглядів: 438

20 серпня 1956 року Овадне приймало найвідоміших у своій історіі гостей.

Вранці на військовий аеродром, що був біля теперішнього с.Сусваль, двома літаками прилетіли тодішній керманич Радянського Союзу Микита Хрущов, перший секретар Комуністичноі партіі Украіни Олександр Кириченко, міністр вугільноі промисловості Задемидко та ще ряд товаріщєй.

Серйозна бригада прилетіла з Донбасу, де Хрущов якраз оглядав, як іде розбудова шахт. Заодно йому закортіло оглянути і нове шахтарське місто, що лише 5 років як появилося на карті - Нововолинськ.

Візит наперед не планувався. Про приліт таких шановних гостей секретар Волинського обкому Грушецький дізнався лише ввечері 19 серпня.

Овадне на той час було районним центром однойменного району. Місцеві керовніки про візит головного свого босса взагалі не знали нічого, ранок, а це якраз був понеділок, для них починався як завжди - хтось ще був вдома , а хтось вже прибіг до кафе "Голубий Дунай" ( потім це було кафе "Веселка", а зараз просто пустка), продегустувати холодного пива, а заодно зняти стрес і пролікувати організм після вдалих вихідних.

Тож коли кабріолет Хрущова прибув до Оваднівського райкому, його ніхто не зустрічав. Правда, оваднівській партійно-господарській еліті вистачило 5 хвилин, щоб зібратися. Добре, що село було невелике, бігли один перед одним навипередки. Приємно здивований таким ігнором своєі скромноі персони, Хрущов коротко виступив перед присутніми. Спочатку він пройшовся по родинній лініі оваднівського керівництва, особливо з материнськоі сторони. Потім, ясна справа, згадав про розбудрву комунізму, боротьбу з імперіалізмом, побажав трудових успіхів і поіхав з іншими гостями в Нововолинськ. Там вже був великий мітинг, нарада керівництва і т.д.

З комунізмом в Овадні так і не склалося. За кілька років не стало і Оваднівського району, трохи пізніше своєі посади позбувся і Микита Хрущов. Військовий аеродром теж розібрали.

Більше такі високоповажні гості в Овадне поки що не заіжджали))

На фото: Микита Хрущов проіжджає повз костел вулицею Володимира-Волинського.Шкода,що костельну двінницю,яку видно на цьому фото, пізніше знесли.. вочевидь,за чиїмсь розпорядженням..

Alex Volynski


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь