A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Продаж землі, що перебуває в оренді

Дата: 25.08.2021 07:53
Кількість переглядів: 570

Після відкриття ринку земельну ділянку с/г призначення можна буде продати, навіть якщо вона перебуває в довгостроковій оренді. Земля належить власнику і він може розпоряджатися нею, як захоче.

Проте є кілька нюансів. Якщо власник орендованого паю захоче його продати, він повинен звернутися до нотаріуса. Той мусить повідомити про це орендару, бо саме орендар має переважне право купити цю землю.

Якщо власник землі має покупця, який готовий придбати його ділянку за певну ціну, то орендар має першочергове право купити цю ж земельну ділянку, якщо готовий сплатити таку ж саму ціну.

Намір про продаж ділянки, що уже орендується, необхідно зареєструвати у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно не пізніше ніж за два місяці до угоди про купівлю-продаж.

Якщо ділянку планують продати не на торгах, то заява про реєстрацію наміру подається тому ж нотаріусу, який здійснюватиме нотаріальне посвідчення договору купівлі-продажу, разом з проєктом такого договору, а той уже зобов’язаний протягом трьох робочих днів повідомити про це орендаря цінним листом з описом вкладень та повідомленням про вручення або ж особисто під розписку.

Якщо орендар відмовляється отримувати повідомлення, то він все одно вважається повідомленим, але про це необхідна відповідна позначка.

Якщо власник земельної ділянки змінив ціну та інші умови договору купівлі-продажу зазначена процедура здійснюється повторно.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь