A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Про затвердження порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости

Дата: 11.10.2021 16:05
Кількість переглядів: 198

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

IXсесіяVIIIскликання

 

РІШЕННЯ                 

10.09.2021 с. Овадне     №9/34

Про затвердження порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости

 

 

Керуючись статтею 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада:

 

ВИРІШИЛА

 

  1. Затвердити порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах ОваднівськоїсільськоїтериторіальноїгромадиВолодимир-Волинського району Волинськоїобласті.

     2. Оприлюднити дане рішення  на офіційному вебсайтіОваднівської сільської територіальної громади  та в соціальній мережі «Фейсбук».

3. Контроль за виконаннямцьогорішенняпокластина заступника сільського голови з діяльності виконавчих органів Юрика Івана Михайловича.

 

 

 

Голова                                                               Сергій ПАНАСЕВИЧ

 

Додаток

до рішення сільської ради

№9/34 від10.09.2021

 

Порядок

проведення громадського обговорення

кандидатури старости в старостинських округах

Оваднівської сільської територіальної громади

 

1.Загальні положення

1.1. Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах сільської територіальної громади (далі – Порядок) встановлює процедуру організації, проведення та встановлення результатів громадського обговорення з питань, передбачених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо затвердження на посаді старости (далі - Громадське обговорення).

1.2. Даний Порядок розроблений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і є механізмом реалізації законних прав мешканців старостинських округів Оваднівської сільської територіальної громади на участь у громадському обговоренні кандидатур на посаду старости.

1.3. Метою Громадського обговорення є визначення рівня підтримки кандидатури старости старостинського округу сільської територіальної громади.

1.4. Основним завданням Громадського обговорення є погодження з жителями відповідного старостинського округу кандидатури старости.

1.5. У Громадському обговоренні можуть брати участь громадяни України,  яким на день проведення Громадського обговорення виповнилося 18 років і які зареєстровані у населеному пункті відповідного старостинського округу сільської територіальної громади.

1.6. Громадське обговорення має відкритий характер, проводиться на засадах добровільності, гласності та свободи висловлювань. Ніхто не може бути примушений до участі або обмежений в участі при проведенні Громадського обговорення.

 

2. Організація Громадського обговорення

2.1. Громадське обговорення відбувається у вигляді вивчення громадської думки щодо підтримки кандидатури старости та громадських слухань.

2.2 Кандидатура старости вноситься на Громадське обговорення сільським головою, про що ним приймається відповідне розпорядження.

2.3. Організацію Громадських обговорень забезпечує організаційний комітет, склад якого затверджується сільським головою.

2.4. Засідання оргкомітету проводиться в міру необхідності та вважаються правомочними за присутності 2/3 його складу.

2.5. Засідання оргкомітету протоколюються та підписуються його головою та усіма присутніми його членами.

2.6. Організаційний комітет:

2.6.1. Забезпечує належне інформування жителів старостинського округу про проведення Громадського обговорення.

2.6.2. Організовує опитування жителів та громадські слухання, готує підсумковий протокол про результати Громадського обговорення.

2.6.3. Узагальнює та оприлюднює результати Громадського обговорення.

2.6.4 Вирішує інші організаційно - технічні питання, що стосуються проведення Громадського обговорення.

 

3. Проведення Громадського обговорення

3.1 Громадське обговорення проводиться у два етапи:

І етап - визначення в старостинському окрузі рівня підтримки запропонованої кандидатури старости.

ІІ етап - громадські слухання щодо підтримки запропонованої кандидатури старости.

3.2. Інформація про дату, час та місце проведення Громадського обговорення публікується на офіційному вебсайтіОваднівської  сільської територіальної громади, в соціальній мережі «Фейсбук» та розміщується на інформаційних стендах в населених пунктах старостинського округу не пізніше, як за 3 (три) дні до встановленої дати їх проведення.

3.3. Визначення рівня підтримки проводиться шляхом опитування жителів відповідного старостинського округу.

3.3.1. Час та місце проведення опитування визначається організаційним комітетом.

3.3.2. Опитування жителів відповідного старостинського округу проводиться у формі заповнення підписних листів на підтримку кандидатури старости, що повинен містити інформацію про учасника опитування із зазначенням його прізвища, власного імені (усіх власних імен) та по батькові (за наявності), числа, місяця і року народження, серії та номера паспорта громадянина України (тимчасового посвідчення громадянина України - для осіб, недавно прийнятих до громадянства України), що засвідчується підписом таких учасників.

3.4. Громадські слухання є завершальним етапом проведення Громадського обговорення.

3.4.1. Громадські слухання проводяться протягом 2-х тижнів після завершення опитування жителів відповідного старостинського округу у вихідний або неробочий день.

3.4.2. Час та місце проведення громадських слухань визначаються організаційним комітетом.

3.4.3. Під час проведення громадських слухань проводиться засідання оргкомітету, яке протоколюється.

 

3

3.4.4. Громадяни старостинського округу, які не змогли взяти участь в опитуванні, мають право підписати підписні листи під час громадських слухань.

3.4.5. Під час проведення громадських слухань заслуховується кандидат на посаду старости. Присутні можуть виступати та ставити запитання кандидату.

 

4. Встановлення та оприлюднення результатів Громадського обговорення.

4.1. Кандидатура старости вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті Громадського обговорення отримала таку підтримку у старостинському окрузі:

- з кількістю жителів до 1500 - більше 20 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах;

4.2. За результатами проведеного Громадського обговорення кандидатури старости складається протокол, що має містити такі відомості: дата (період) і місце проведення опитування громадян та громадських слухання, кількість жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах, відомості про кандидата на старосту, кількість учасників опитування, які підтримали відповідну кандидатуру.

Підписні листи на підтримку кандидатури старости є частиною протоколу і додаються до нього.

4.3. Оприлюднення підсумків Громадського обговорення здійснюється шляхом опублікування на офіційному вебсайтіОваднівської  сільської територіальної громади та в соціальній мережі «Фейсбук».

5. Прикінцеві положення

5.1. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться відповідним рішенням сільської ради.

5.2. Питання щодо проведення Громадського обговорення, не врегульовані цим Положенням, регулюються відповідно до вимог чинного законодавства України.

5.3. За результатами Громадського обговорення сільський голова вносить на розгляд сільської ради проект рішення щодо затвердження старости у відповідному старостинському окрузі. 

5.4 Кандидатура старости відповідного старостинського округу, не підтримана сільською радою, не може бути повторно внесена для затвердження в цьому старостинському окрузі протягом поточного скликання відповідної сільської ради.

       

 

Секретар сільської ради                                            Галина Слюсаренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь