A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Патронатні родини, як альтернативу притулків та інтернатів.

Дата: 07.03.2023 16:40
Кількість переглядів: 97

Фото без описуФото без опису

Патронатні родини, як альтернативу притулків та інтернатів

У рамках інформаційної кампанії з популяризації сімейних форм виховання та пошуку кандидатів у патронатні вихователі провідний фахівець із соціальної роботи  Володимирського центру соціальних служб Олена Грабчук та психолог Юлія Мисіна розповіли про патронатні родини, як альтернативу притулків та інтернатів. Захід відбувся у Володимир-Волинській філії Волинського обласного центру зайнятості, адже це є однією з можливих форм працевлаштування .

Під час зустрічі говорили про те, що таке патронатна сім’я, хто такі патронатні вихователі та їх помічники, хто ними може стати. Визначали також категорію дітей, які можуть бути влаштовані до патронатної сім’ї.

 Патронат над дитиною — це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація її в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною,  батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Сімейний патронат допомагає дітям, чиї батьки деякий час не можуть опікуватися ними в силу різних життєвих обставин. Бувають випадки, коли через недбалість або жорстоке поводження дітям загрожує небезпека. Інколи у дітей хворіють або помирають батьки й за ними нікому доглядати. Трапляється й так, що дітей залишають у пологових будинках ще при народженні і доки триває вирішення питань з «відмовою» мами, немовлята безпомічно чекають своєї долі на самоті в лікарняній палаті. У таких випадках їх на певний час беруть на виховання професійні патронатні сім’ї.

Фахівці також ознайомили присутніх з порядком створення патронатної сім’ї, проходження кандидатами навчання, обов’язками патронатного вихователя, повідомили, про можливість отримання патронатним вихователем офіційної заробітної плати від держави та нарахування трудового стажу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь