Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: «Електрична енергія».

Дата: 20.12.2023 11:33
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

«Електрична енергія» (ДК 021:2015-09310000  Електрична енергія)

Інформація щодо обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1266, що вносить зміни до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів», ГУМАНІТАРНИЙ ВІДДІЛ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОВАДНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ 44450000; адреса: вулиця Перемоги, 20, с. Овадне, Волинська область, 44720) інформує про проведення відкритих торгів з особливостями на закупівлю електричної енергії. Закупівля здійснюється відповідно Закону України «Про публічні закупівлі» та Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “ Про публічні закупівлі ”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178.

Закупівля товару: «Електрична енергія» (ДК 021:2015-09310000  Електрична енергія),  (далі - Товар) проводиться за процедурою відкриті торгів з особливостями, КЕКВ 2273 - Оплата електроенергії (товар).

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-12-20-011292-а

Обґрунтування доцільності закупівлі Товару: придбання електричної енергії здійснюється для забезпечення безперебійного функціонування установ, які перебувають в оперативному управлінні Гуманітарного відділу Оваднівської сільської ради.

Обґрунтування обсягів закупівлі Товару: Зважаючи на обсяг затверджених коштів для виділення з місцевого бюджету Оваднівської сільської ради на оплату електричної енергії у 2024 році  Гуманітарному відділу виконавчого комітету Оваднівської сільської ради, було прийнято рішення провести закупівлю електричної енергії  в обсязі згідно річного плану. Для визначення обсягів закупівлі  електричної енергії брали до уваги середню ціну за спожиту електричну енергію для установ у попередньому році.

Очікуваний обсяг закупівлі Товару: 64600 кВт*год

Очікувана вартість предмета закупівлі Товару: 429590,00 грн. з ПДВ (Чотириста двадцять дев’ять тисяч п’ятсот дев’яносто грн.., 00 коп. з ПДВ)

Період поставки Товару: з 01.01.2023 року по 31.12.2024 року включно.

Місце поставки Товару: заклади загальної середньої та дошкільної освіти Оваднівської сільської ради, заклади культури та бібліотеки.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання електричної енергії. За одиницю виміру кількості електричної енергії приймається кіловат-година, яка дорівнює кількості енергії, спожитої пристроями потужністю в один кіловат протягом однієї години.

Параметри якості електричної енергії в точках приєднання споживачів у нормальних умовах експлуатації мають відповідати параметрам, визначеним у ДСТУ EN 50160:2014 «Характеристики напруги електропостачання в електричних мережах загального призначення». Технічні, якісні характеристики товару за предметом закупівлі повинні відповідати встановленим / зареєстрованим чинним нормативним актам чинного законодавства (державним стандартам, технічним умовам).

Пунктом 1.1.2 глави 1.1 розділу І ПРРЕЕ визначено, що якість електропостачання – це перелік визначених Регулятором показників (і їх величин), які характеризують рівень надійності (безперервності) електропостачання, комерційної якості надання послуг з передачі, розподілу та постачання електричної енергії, а також якість електричної енергії. Електропостачальники повинні забезпечити дотримання загальних та гарантованих стандартів якості надання послуг з електропостачання, у тому числі тих, що передбачені згідно з Порядком № 375, Законом, ПРРЕЕ, КСР, умовами договору про постачання електричної енергії (договору про закупівлю) та іншими нормативно-правовими актами. Згідно зі статтею 18 Закону показники якості електропостачання повинні відповідати величинам, що затверджені НКРЕКП. Відповідно до положень пункту 11.4.6 глави 11.4 розділу XI КСР параметри якості електричної енергії в точках приєднання споживачів у нормальних умовах експлуатації мають відповідати параметрам, визначеним у ДСТУ EN 50160:2014 «Характеристики напруги електропостачання в електричних мережах загального призначення». Стосовно технічних, якісних характеристик предмета закупівлі передбачається необхідність застосування заходів із захисту довкілля, у тому числі під час виконання договору про закупівлю. Електропостачальники зобов’язуються дотримуватися передбачених чинним законодавством вимог щодо застосування заходів із захисту довкілля.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь