Оваднівська громада
Волинська область, Володимирський район

РІШЕННЯ 34/5 Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Оваднівської сільської ради.

Дата: 27.05.2024 15:50
Кількість переглядів: 67

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

XХХІV сесія VIIIскликання

РІШЕННЯ

 

17.05.2024                                       с. Овадне                                           34/5

 

Про встановлення податку на нерухоме майно,

відмінне від земельної ділянки, на території

Оваднівської сільської ради.

 

Відповідно до статті 266 Податкового кодексу України, пункту 24 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану» від 24.03.2022 р., керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 24.05.2017 р. № 483 «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», сільська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Встановити на території Оваднівської територіальної громади:

1) ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, згідно з додатком 1;

2) пільги для фізичних та юридичних осіб, надані відповідно до підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, за переліком згідно з додатком 2.

  1. Визначити, що на території Оваднівської сільської територіальної громади:

1) платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки відповідно підпункту 266.1.1 пункту 266.1 статті 266 Податкового кодексу України є: фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

2) об’єктом оподаткування податком  на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки відповідно підпункту 266.2.1 пункту 266.2 статті 266 Податкового кодексу України є: об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.

3) базою оподаткування податком  на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки підпункту 266.3.1 пункту 266.3 статті 266  Податкового кодексу України є: загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

4) інші елементи податків (зокрема порядок обчислення податку, податковий період, строк та порядок сплати податку, строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку), визначаються виключно статтями  266.6-266.10 Податкового кодексу України.

3. Вважати таким, що втратило чинність рішення Оваднівської сільської ради від 30 травня 2022 року №18/21 «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Оваднівської сільської ради»

    4. Секретарю сільської ради забезпечити оприлюднення цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття в газеті "Слово правди» та на офіційному сайті сільської ради.

5. Контроль за правильністю нарахування, повнотою та своєчасністю сплати податку здійснює ГУ ДПС у Волинській області.

   6.Рішення набирає чинності з 01 січня 2025 року.

 

 

 

       Голова                                                                     Сергій ПАНАСЕВИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь