Оваднівська громада
Волинська область, Володимирський район

РІШЕННЯ 36/5 Про внесення змін до Регламенту діяльності Оваднівської сільської ради VІІІ скликання.

Дата: 19.08.2024 15:56
Кількість переглядів: 26

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХХХVI сесія VIII скликання

 

РІШЕННЯ

 

 09.08.2024                                         с. Овадне                                              36/5

 

Про  внесення змін до Регламенту

діяльності Оваднівської  сільської

ради VІІІ скликання

 

 Відповідно до статей 25, 26, 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України № 3590-IX «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», сільська рада

     ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до Регламенту діяльності Оваднівської сільської ради VIIІ скликання, затвердженого рішенням першої сесії сільської ради VIIІ скликання від 24 листопада 2020 року № 1/7 року із внесеними змінами, а саме:

1.1. Статтю 3 Регламенту доповнити п.3 в такій редакції:

п.3 «Засідання ради ведуться державною мовою і є відкритими та гласними, крім випадків,установлених законодавством. Під час сесії ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

1.2.Статтю 4 Регламенту  п.4 доповнити підпунктами 6 та 7 в такій редакції:

6) «Пленарне засідання ради транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

7) «Пленарне засідання ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до цього Закону, невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному вебсайті сільської ради ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису».

1.3. Статтю 18 Регламенту доповнити пунктами 3, 4,5,6  в такій редакції:

п.3. «Засідання постійної комісії скликається в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії».

п.4. «За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації постійної комісії
приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від
загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його
відсутності – заступником голови або секретарем комісії.
Протоколи засідань постійної комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії. Проєкти порядку денного засідань постійної комісії ради, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

п.5. «Засідання постійної комісії транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію
з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до
публічної інформації».

п.6. «Засідання постійної комісії підлягає відеофіксації з подальшим
зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис
засідання постійної комісії оприлюднюється, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису».

2. Абзац 1 пункту 1.2 цього рішення (п.п.6 п.4 ст.4 Регламенту зі змінами) та абзац 3 пункту 1.3. цього рішення (п.5 ст.18 Регламенту зі змінами)  в частині проведення трансляцій вступають в дію через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення   воєнного  стану   в   Україні»  від  24  лютого  2022  року  №  64/2022, затвердженим  Законом  України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102–IX.

3. Абзац 2 пункту 1.2 цього рішення (п.п.7 п.4 ст.4 Регламенту зі змінами) та  абзац 4 п.1.3. цього рішення  (п.6 ст.18 Регламенту зі змінами) в частині здійснення відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів, вступають в дію через три місяці з дня опублікування Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування» від 22.02.2024 року № 3590–IX.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на сільського голову.

 

 

 

 Голова                                                                           Сергій ПАНАСЕВИЧ

 

Андрій РОЙ                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь