A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Про звернення депутатів Оваднівської сільської ради до Верховної Ради України щодо прийнятого Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» та необхідності розробки і прийняття закону про місцевий референдум

Дата: 06.05.2021 20:47
Кількість переглядів: 407

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ВОЛОДИМИР – ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

V сесія VIII скликання

РІШЕННЯ

13.04.2021                                                                                                      №5/3

Про звернення депутатів Оваднівської сільської ради до Верховної Ради України щодо прийнятого Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» та необхідності розробки і прийняття закону про місцевий референдум

 

З метою забезпечення реалізації конституційних прав громадян щодо реального народовладдя та участі у прийнятті рішень органами місцевого самоврядування стосовно питань розвитку громад та окремих населених пунктів, керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», статтями 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Оваднівська сільська рада

В И Р І Ш И Л А :

 1.Схвалити текст Звернення депутатів Оваднівської сільської ради до Верховної Ради України щодо прийнятого Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» та необхідності розробки і прийняття закону про місцевий референдум, що додаємо.

2. Звернення депутатів Оваднівської сільської територіальної громади  надіслати до Верховної Ради України.

3.  Звернення оприлюднити на офіційному сайті Оваднівської сільської територіальної громади.  

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань з гуманітарних питань, з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, регламенту і здійснення контролю за дотриманням вимог діючого законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

 

 

Голова                                                                         Сергій ПАНАСЕВИЧ

 

Верховній Раді України

Звернення

депутатів Оваднівської сільської ради до Верховної Ради України щодо прийнятого Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» та необхідності розробки і прийняття закону про місцевий референдум

Ми, депутати Оваднівської сільської ради Володимир-Волинського району Волинської області, вітаємо ухвалення Верховною радою України Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум», який нарешті дозволить громадянам впливати на прийняття державних рішень.

Громадяни України давно чекали такої можливості, про що свідчать дані останніх соціологічних опитувань, за результатами яких понад 58% респондентів підтримали прийняття закону про всеукраїнський референдум.

На нашу думку, не потрібно боятися говорити з народом, особливо в питаннях, на які не можуть, або не хочуть відповідати депутати. Коли людей не чують, вони тоді змушені виходити на вулиці та через акції непокори змушують політиків рахуватися зі своїми інтересами. Інколи це може мати трагічні наслідки. І це є ще одним аргументом на користь того, що питання, в яких думки політиків не збігаються, мають вирішуватися громадянами напряму.

Однак, ми вважаємо, що потрібно йти далі і дати громадянам право впливати на рішення не лише центральної влади, а й місцевої влади.

Впевнені, що заможні громади можливі лише там, де люди мають такий реальний інструмент впливу на прийняття рішення влади, як референдум. Це ми бачимо на прикладі успішних держав, серед яких має бути і Україна.

Виходячи із викладеного вище, Оваднівська сільська рада Володимир-Волинського району Волинської області, як орган місцевого самоврядування, що представляє інтереси всіх мешканців Оваднівської сільської територіальної громади, в межах повноважень, визначених Конституцією та законами України, поділяючи необхідність впровадження реального народовладдя та децентралізації влади в Україні, закликає Верховну Раду України:

  • розробити та прийняти закон про місцевий референдум;

- всіляко сприяти і підтримувати розробку та прийняття закону про місцевий референдум, що дозволить громадянам вирішувати важливі питання у своїх громадах.

 

Звернення прийнято рішенням

Оваднівської сільської ради

від 13.04. 2021 №5/3


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь