A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Створили Координаційну раду, яка займатиметься проблемними питаннями Володимир-Волинського району

Дата: 17.06.2021 08:34
Кількість переглядів: 391

15-го червня створили Координаційну раду з питань місцевого самоврядування при голові Володимир-Волинської районної ради. Це дорадчо-консультативний орган, створення якого ініціював Віктор Хиць.

До складу ради увійшли депутати Волинської обласної ради від округу, голови територіальних громад

За словами голови районної ради Віктора Хиця, гостро сьогодні стоїть проблема з бюджетом району, з утриманням комунального медичного підприємства, дорогами та інше. Для того, щоб вирішити їх потрібно створити такий собі міст співпраці між різними органами влади.

“Так сьогодні в Україні 143 районні ради, які працюють, але жодна з них не має нормального фінансування. І це гостре питання, яке потрібно вирішити”, – зазначив Хиць.

Так одним з методів наповнення бюджету для району є створення нещодавно Центру підготовки територіальної оборони. І важливо, що є потреба в регіоні для військово-патріотичної підготовки.

Як зазначив депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч, створити Координаційну раду – це правильний крок, адже якщо питання існування рад районів не координує держава, то питання рано чи пізно ляже на плечі місцевого самоврядування.

Голова районної державної адміністрації Юрій Лобач. зауважив, що на співпраці різних рівнів влади можна зробити гарний результат. Спільно легше залучити інвестиції.

Міський голова Нововолинська Борис Карпус виступив з підтримкою на створення ради. За його словами, потрібно бути готовими до викликів, брати на себе відповідальність і не ховати голову в пісок.

“Хотів би закликати до співпраці в рамках центру підготовки територіальної оборони. Враховуючи ситуацію на Сході країни, це дуже важливо. Ми вже працюємо з комунальним підприємством (центром підготовки тероборони, ред.) і вважаємо, що це хороша ініціатива”, – сказав Карпус.

Ігор Пальонка, міський голова Володимира зауважив, що громада працює наразі над новою стратегією розвитку і було би добре, щоби стратегії громад, що межують, мали якісь спільні положення.

Голова Оваднівської громади Сергій Панасевич під час обговорення звернув увагу присутніх на те.що села стосовно протипожежної безпеки не в однакових умовах з містом,особливо це стосується пожежних машин, яких у власності громад є дуже мала кількість.

Г


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь