A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Про утворення старостинських округів Оваднівської сільської територіальної громади Володимир-Волинського району Волинської області

Дата: 05.11.2021 09:23
Кількість переглядів: 337

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XсесіяVIIIскликання

 

РІШЕННЯ

 

26.10.2021                                      с. Овадне                                                 №10/7

 

Про утворення старостинських округів

Оваднівської сільської територіальної громади

Володимир-Волинського району Волинської області

 

 У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» від 14.07.2021 року №1638-ІX (набрання чинності 01.08.2021), керуючись пунктом 61 частини першої статті 26, 541 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,   сільська рада

 

ВИРІШИЛА

 

1.Утворити з 1 листопада 2021 рокуГалинівськийстаростинський округ Оваднівської сільської територіальної громади з центром уселіГалинівка, вул. Центральна, буд.№19а, що складається з сіл Воля-Свійчівська, Гевин, Красностав, Людмилпільта Свійчів.

2.Утворити з 1 листопада 2021 року Овлочинськийстаростинський округ Оваднівської сільської територіальної громади з центром у селі Овлочин,вул Незалежності,47, що складається з сіл Крать та Ставки і закріпити за даним округом старосту Ставярську Ніну Василівну

3. ЗатвердитиПоложення про старостинські округи Оваднівськоїсільськоїтериторіальноїгромади (Положеннядодаємо).

4. Рішення Оваднівської сільської ради № 23-1/8  від  14  листопада 2017 року «Про утворення старостинських округів Оваднівської сільської ради та затвердження Положення  про старосту Оваднівської сільської ради»,рішення Оваднівської сільської ради № 1/29  від 07 грудня 2020 року «Про утворення старостинського округу»,рішення Оваднівської сільської ради № 1/30  від 07 грудня 2020 року «Про затвердження на посаду старости Овлочинськогостаростинського округу», вважати такими, що втрачають чинність з 01 листопада 2021року.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію з гуманітарних питань, з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, регламенту і здійснення контролю за дотриманням вимог діючого законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

 

 

        Голова                                                              Сергій ПАНАСЕВИЧ

 

Додаток до рішення 10 сесії 8 скликання Оваднівської сільської ради від 26.10.2021 року № 10/7

 

ПОЛОЖЕННЯ

про старостинські округи Оваднівськоїсільської

територіальної громади

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Положення про старостинські округи Оваднівської сільської територіальної громади (далі – Положення) розроблено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та визначає статус старостинських округів, порядок їх утворення, зміну території та ліквідацію.

1.2. Положення та зміни до Положення затверджується рішенням Оваднівської сільськоїради (далі – рада).

1.3. Питання не врегульованіцимПоложенням, регулюютьсячиннимзаконодавством.

1.4. Якщо у випадкузмінидіючогозаконодавства, нормиданогоПоложеннябудутьсуперечити чинному законодавству, то надалі, до внесеннядоповнень і змін у Положення, слідкеруватись нормами чинного законодавства.

 

II. СТАТУС СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ

 

2.1. Старостинський округ – частина території Оваднівської сільськоїтериторіальної громади, на якій розташовані один або декілька населених пунктів, з кількістю населення не менше 500 чоловік, крім адміністративного центру територіальної громади – с. Овадне, визначені сільською радою з метою забезпечення представництва інтересів жителів такого населеного пункту (населених пунктів) старостою. Старостинський округ з меншою кількістю населення може утворюватися радою у разі значної віддаленості населеного пункту, відсутності сполучення, неможливістю радою встановити точну кількість населення.

2.2. Для кожного старостинського округу Оваднівська сільськарада виготовляє відповідні печатки та штампи, які передаються відповідному старості або іншій відповідальній особі старостинського округу для використання.

2.3. В старостинському окрузі, окрім старости, можуть функціонувати окремі структурні підрозділи сільської ради, працювати закріплені працівники сільської ради, організовуватись громадські та інші роботи тимчасового характеру.

 

III. УТВОРЕННЯ, ЛІКВІДАЦІЯ ТА ЗМІНА ТЕРИТОРІЇ СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ

 

3.1. Правом утворення, ліквідації та зміни території старостинськихокругів наділена виключно Оваднівська сільська рада, яка на пленарному засіданні приймає відповідне рішення більшістю голосів.

3.2. З метою утворення, ліквідації, зміни території старостинських округів право вносити обґрунтовані пропозиції мають сільський голова, секретар сільської ради, депутати сільської ради, постійні комісії сільської ради, виконавчий комітет сільської ради, загальні збори громадян.

3.3. Утворення старостинського округу – це формування частини території, що є складовою частиною територіальної громади з сукупністю жителів одного чи декількох населених пунктів (крім адміністративного центру ), яка потребує забезпечення представництва своїх інтересів старостою у виконавчих органах відповідної ради.

3.4. Рішення про утворення старостинських округів повинно містити таку інформацію:

  • найменуваннястаростинськихокругів та їхцентрів (найменуваннястаростинського округу може бути похіднимвіднайменуваннянаселеного пункту, визначеногойогоумовним центром).
  • перелікнаселенихпунктів, щовходять до складу кожного старостинського округу;
  • адресиадміністративнихбудівель, де знаходятьсяробочімісця старост.

3.5. Зміна територіїстаростинських округів – формування частини території відбувається через:

  • збільшенняїхкількості, шляхом поділудеякихстаростинськихокругів;
  • зменшенняїхкількості, шляхом об’єднаннядеякихстаростинськихокругів;
  • перенесеннянаселенихпунктів з одного старостинського округу доіншогобез збільшеннячизменшеннякількості самих округів.

3.6. Ліквідація старостинського округу – це повне припинення старостинського округу та виключення його з нормативних документів ради. З прийняттям такого рішення сільською радою застосовуються пункту 3.4. та 3.5. цього Положення.

3.7. Кількість старостинських округів чи їх територія можуть змінюватися радою нового скликання до затвердження на посаду старост.

В окремих випадках, таких як дострокове припинення повноважень старости, смерть старости та з інших підстав, кількістьстаростинських округів та/або їх територія можуть змінюватись під час поточного скликання ради.

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                     Г.М.Слюсаренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь