A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

ЕКСПЕРНИЙ ВИСНОВОК щодо регуляторного впливу  регуляторного акта проекту рішенняОваднівської сільської ради «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку» та аналізуйогорегуляторноговпливу

Дата: 27.04.2022 15:09
Кількість переглядів: 210

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

восьмого скликання

Постійна комісія

 з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства,  благоустрою, енергозбереження, транспорту,  регуляторної політики,  інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

ЕКСПЕРНИЙ ВИСНОВОК

щодо регуляторного впливу  регуляторного акта проекту рішенняОваднівської сільської ради «Про встановлення ставок та пільг

із сплати земельного податку»

та аналізуйогорегуляторноговпливу

 

26.04. 2022                                 с.Овадне

 

 

        Постійна комісія сільської ради з  питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства,  благоустрою, енергозбереження, транспорту,  регуляторної політики,  інвестицій та міжнародного співробітництва, відповідно до статті 34 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», розглянула проект рішення сільської ради «Про встановленняставок та пільгіз сплати земельного податку», відмінне від земельної ділянки, на території Оваднівської  сільської ради.

       Розробником проекту регуляторного акта – проекту рішення «Про встановленняставок та пільгіз сплати земельного податку»та аналізу його регуляторного впливу є Відділ комунального майна, земельних відносин та природокористування виконавчого комітету  сільської ради.

Проектрішенняпідготовленийвідповідно до норм Податкового кодексу України.

1.Відповідність проекту регуляторного акта принципам державноїрегуляторноїполітики, встановленихстаттею 4 Закону України «Про засадидержавноїрегуляторноїполітики у сферігосподарськоїдіяльності». При підготовці проекту регуляторного акта витриманапослідовністьрегуляторноїдіяльності: проектвідповідаєцілямдержавноїрегуляторноїполітики, а такожйого включено до плану діяльності з підготовкипроєктіврегуляторнихактів на 2022рік. Проведеніроботи з регуляторноїпроцедури: – розміщеноповідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта та безпосередньо проект з аналізомйогорегуляторноговпливурозміщено на офіційномувебсайті сільської ради.

Таким чином, проект регуляторного акта – проектрішення сільськоїради«Про встановленняставок та пільгіз сплати земельного податку»з аналізомйогорегуляторного впливувідповідаєусім принципам державноїрегуляторноїполітики, яківстановленістаттею 4 Закону України «Про засади державноїрегуляторноїполітики у сферігосподарськоїдіяльності», а саме: доцільність, адекватність, ефективність, збалансованість, передбачуваність, прозорість та врахуваннягромадської думки.

2.Відповідність проекту регуляторного акта вимогамстатті 8 Закону України «Про засади державноїрегуляторноїполітики у сферігосподарськоїдіяльності» щодопідготовкианалізу регуляторного впливу.

До вищевказаного проекту регуляторного акта, з метою одержаннязауважень та пропозицій, булопідготовленоаналіз регуляторного впливу.

Даниманалізом регуляторного впливу:

-визначено проблему, яку передбачаєтьсярозв`язати шляхом регулювання; - визначеніцілірегулювання;

- визначено та оціненоусіальтернативніспособидосягненнявизначенихцілей;

- описано механізмирозв`язанняпроблеми;

 -обгрунтованіможливостідосягненнявизначенихцілейуразіприйняття регуляторного акта;

-визначеноочікуванірезультатиприйняттязапропонованогорегуляторного акту;

 - обгрунтовано строк діїрегуляторного акту;

 - визначенопоказникирезультативності акту;

 - визначені заходи за допомогоюяких буде здійснюватисявідстеженнярезультативності регуляторного акта в разійогоприйняття.

 

Узагальненийвисновок: Постійнакомісіяз питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства,  благоустрою, енергозбереження, транспорту,  регуляторної політики,  інвестицій та міжнародного співробітництваОваднівської сільської ради за підсумками розгляду вважає, що проект регуляторного акта – проект рішення сільської ради «Про встановленняставок та пільгіз сплати земельного податку»та аналіз його регуляторного впливу відповідають вимогам статей 4, 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

 

 

 

 

 

Голова постійної комісії                                                       Віктор БОЯРИН

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь