A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Про виконання Програми  соціально-економічного та культурного розвитку  сіл сільської ради за перше півріччя 2022 року

Дата: 29.08.2022 11:57
Кількість переглядів: 293

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ХIХ сесія VIII скликання

 

РІШЕННЯ

 

   12.08.2022                                       с. Овадне                        № 19/3

 

Про виконання Програми

 соціально-економічного та культурного

розвитку  сіл сільської ради за перше півріччя 2022 року

 

Заслухавши та обговоривши звіт начальника фінансового відділу  Оваднівської сільської ради Луцюка Олександра Вікторовича про виконання програми соціально – економічного та культурного розвитку сіл сільської ради  за  перше півріччя  2022 року, керуючись до п.22 ч.1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звіт начальника фінансового відділу  Оваднівської сільської ради Луцюка Олександра Вікторовича про виконання програми соціально – економічного та культурного розвитку сіл Оваднівськоїсільської ради за перше півріччя 2022 року взяти до відома.

        2. Затвердити рішення виконкому Оваднівської сільської ради № 56   від  06 липня 2022року «Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку сіл сільської ради за перше півріччя 2022 року».

3. Запропонувати сільському голові Панасевичу Сергію Степановичу прозвітувати про  виконання  Програми соціально-економічного та культурного розвитку сіл сільської ради за перше півріччя 2022 року  перед громадою кожного села Оваднівської сільської територіальної громади.

 

 

Голова                                                                Сергій ПАНАСЕВИЧ

 

 

                                                           ЗВІТ

 по програмі соціально-економічного та культурногорозвитку за І-ше півріччя 2022 року по Оваднівській сільськійтериторіальній громаді.

Податково-бюджетна політика.

Обсяг надходжень до місцевого бюджету, отримані трансферти   з обласного та  державного бюджетів у 1-му півріччі 2022 році забезпечили належне функціонування установ та закладів соціально-культурної сфери, житлово-комунального господарства, органів місцевого самоврядування, що сприяло стабільній  соціально-економічній ситуації в Оваднівській сільській раді.

Станом на 1липня 2022 року до загального фонду бюджету Оваднівської територіальної громади надійшло 32774,5 тис. грн, з них 15811,7 тис. грн власних доходів та 16962,8 тис. грн офіційних трансфертів.

Бюджет Оваднівськоїсільської ради за власною дохідною базою в порівнянні до уточненого планового показника за звітний період по загальному фонду виконаний на 131,38 відсотка.

При затверджених показниках на І-ше півріччя 2022 року в сумі 12035,5 тис. грн до бюджету надійшло 15811,8 тис. грн, понад план одержано 3776,2 тис. грн. власних доходів.

 Питома вага основних статей доходів в загальному фонді власних надходжень складає:

- податок та збір на доходи фізичних осіб – 64,8%

- рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів –1,4%

-внутрішні податки на товари та послуги  – 1,9 %

- місцеві податки– 30,9 % 

 - неподаткові надходження – 1%

Протягом І-го півріччя 2022 року до спеціального фонду бюджету громади надійшло 156,8 тис. грн.. власних доходів, що на 34,3 тис. грн.. більше запланованої суми.

Належний рівень виконання доходів бюджету забезпечив відповідне фінансування видаткової частини бюджету, що дало змогу передбачити нормальне функціонування бюджетної сфери. Загалом за видатками по загальному фонду бюджет громади виконаний на 88.4 відсотка.

        ВІ-му півріччі2022 року здійснено видатків на суму 29009,0 тис.грн..(83,3%) по загальному фонду бюджету та 53,5 тис.грн. по спеціальному фонду.

Враховуючи подальше збереження соціальної спрямованості бюджету, основним у роботі залишалося питання забезпечення фінансовими ресурсами заробітної плати,  соціальних виплат населенню та інших захищених статей бюджетних витрат, розрахунки за спожиті енергоносії бюджетних установ.

Залучення інвестицій в економіку  територіальної громади.

В І-му півріччі2022 року за рахунок коштів місцевого бюджету  капітальні видатки у  зв’язку з введенням воєного стану в країні не проводились.Окрім розпочатих ремонтних робіт в Оваднівській амбулаторії.

Здійснення публічних закупівель

Оваднівською сільською радою у 1-му півріччі 2022 року успішно здійснено 206 публічних закупівель товарів, робіт та послуг.  З врахуванням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» зазначені закупівлі були здійснені із застосуванням та без застосування електронної системи закупівель, а саме:

ідкриті торги - успішно завершено 2процедур на суму 1861.1 тис. грн (всього оголошено 7, з них 5 такі, що не відбулись (в участі брало менше 2 учасників));

-переговорна процедура – успішно завершено 4  процедур на суму 1217.8 тис. грн.;

акупівлі без застосування електронної системи закупівель – 200 закупівель на загальну суму 1767.2 тис. грн.

Освіта

На території Оваднівської сільської територіальної громади функціонує 8 закладів загальної середньої освіти: 3 ліцеї,  4 гімназії і одна початкова школа в селі Білин.

Підвіз учнів здійснюється 3 шкільними автобусами і перевізникомПавловським І.П.(204 учнів) таперевізником Шубою В.Ф.: Красносав – Сусваль:, Сусваль – Овадне:, Маркелівка – Сусваль.. На компенсацію витрат перевізникам згідно програми «Шкільний автобус на 2021-2025 рр.» з місцевого бюджету у 2022 році.

 Навчання у школах громади організовано за груповою, індивідуальною (для 1 дитини), інклюзивною (для 11 дітей) формами навчання.

Протягом звітного періоду проводилась робота щодо організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах. За звітний період касові видатки з місцевого бюджету на харчування становлять 222,8тис. грн. та 0,7 тис. грн.. батьківських коштів. З метою покращення якості харчування протягом звітного періоду   харчування дітей в ЗОШ  сіл  Овадне, Галинівка, Сусваль, Верба, Гайки, Овлочин, Ставки та Білин  було організовано із залученням 2-хфізичних-осіб підприємців.

На фінансування закладів загальної середньої освіти з місцевого бюджету у І-му півріччі 2022 році виділено 3584,6тис. грн та 12586,4тис. грн освітньої субвенції.

Харчування дітей організовано за кошти міського бюджету та батьківської плати у таких розмірах: батьківська плата  – 40 %. З місцевого бюджету на продукти харчування за І-ше півріччя 2022 рік було використано 82,1 тис. грн та 6,8тис. грн батьківських коштів.

На фінансування закладів дошкільної освіти у І-му півріччі 2022 року з місцевого бюджету виділено 1992,1тис. грн.

Культура

У Всі заклади культури взяли участь у централізованому заході «Огляд виконання творчими колективами Оваднівської громади пісень зимового календарно-обрядового циклу (колядок, щедрівок, йорданських пісень)», що відбувся у два тури: перша частина (в БК с. Свійчів – 09.01.2022) та друга частина ( в БК с. Овадне – 16.01.2022).

Провели велику роботу у підготовці:

до проведення масштабного свята української народної пісні присвяченого пам’яті видатного українського фольклориста та етнографа Філарета Колесси «Пісня мого народу – для серця мого винагорода», в якому мали брати участь всі заклади культури та бібліотеки і який мав відбутися 26 лютого;

участі в обласному конкурсі читців поезії Лесі Українки «Мій любий краю», що мав відбутися 27 лютого в Колодяжному (Оваднівську громаду мали представляти Олена Веніамінівна Поліщук, Бринь Софія та Панасюк Соломія).

Крім того, кожен заклад культури, згідно свого внутрішнього планування провів:

Новорічні вечори відпочинку (січень);

Різдвяні вітання жителів сіл із Різдвом Христовим (січень);

розважальні програми до Дня закоханих (лютий);

тематичні години, літературні читання, години пам’яті та інші форми заходів до відзначення/вшанування Дня Соборності, Героїв Небесної Сотні, Героїв Крут, творчості  Лесі Українки;

висвітлювали події та знаменні дати державного значення в онлайн режимі.

             Бібліотеки працювали в звичному режимі: прийом читачів, організація виставкової роботи до знаменних та пам’ятних дат, проведення масових заходів у форматі закладу (конкурси читців поезії Тараса Шевченка не встигли провести). Бібліотекарі активно впроваджують у свою роботу працю із Інтернет-мережами.

Бібліотека села Красностав є пілотною в участі  у державному проєкті  стосовно поповнення за державний кошт (Національний інститут книги) бібліотечного фонду бібліотек, що пропагують книгу в соціальних мережах (згідно цього проекту від громади має бути представлена одна бібліотека, яка активно веде сторінки у соцмережах, пропагуючи бібліотеку, книгу, читання.

В зв’язку із воєнним станом в закладах культури не проводяться масові заходи із великою кількістю глядача та не відбуваються вечори відпочинку молоді (дискотеки). Однак, в усіх закладах ведеться робота за формами роботи, які не потребують великого скупчення глядача: тематичні години спілкування, історичні години, виховні години – заходи до державних свят та пам’ятних дат;  змагання із малорухливих видів спорту (теніс, шахи, шашки); вікторини та  бесіди із внутрішньо переміщеними особами та ін.; не припинили роботу гуртки для дорослих і для дітей (з дозволу батьків).

Зважаючи на воєнний стан, свою роботу працівники та аматори клубів і Будинків культури Оваднівської громади висвітлюють в соцмережах, де пропагують рідну мову, культуру, пісню та наголошують на важливих моментах державного календаря та сьогоднішніх подій.

Вихованець вокального гуртка БК с. Білин Дмитро Харса (керівник Наталія Дідур) взяв участь у Міжнародному мистецькому онлайн-конкурсі «Скадовськ збирає друзів – 2022», де став лауреатом ІІ премії.

Крім того працівники закладів культури беруть активну участь у благодійних акціях для ЗСУ, плетуть маскувальні сітки.

  Бібліотеки Оваднівської громади працюють в звичному режимі: не припиняють прийом читачів (в т.ч. і з внутрішньо переміщених осіб); проводять виставкову та довідкову роботу;  інформаційні години до святкових днів та пам’ятних (ювілейних) дат письменників та видань; висвітлюють тематичні пости на сторінках соцмереж. Бібліотеки с. Гайки та с. Овлочин провели акцію «Подаруй бібліотеці книгу». Бібліотекарі, як і працівники закладів культури беруть активну участь у благодійних акціях для ЗСУ та  плетуть маскувальні сітки.

 

Соціальний захист та охорона здоров’я

Соціальний захист

Для посилення соціального захисту та забезпечення додатковою соціальною підтримкою найбільш вразливих та незаможних верств населення шляхом поглиблення адресності при наданні матеріальної соціальної допомоги була прийнята «Програма соціального захисту населення Оваднівської сільської ради на 2021-2025 роки»  За І-ше півріччя 2022 рік обсяг використаних коштів на реалізацію Програми  становить 226,4 тис.грн.

 Соціальні послуги для мешканців громади надають Територіальні центри з обслуговування (надання соціальних послуг стаціонарно) с. Льотниче і с. Павлівка Володимир-Волинського району, та с.Луків Ковельського району.

Послугудогляд вдома  отримує  77 - мешканців громади.

 За 6 місяці 2022 р. надано  послуг догляду вдома, а саме: прибирання житла, приготування їжі, прання, дрібний ремонт одягу, придбання та доставка продуктів харчування,  промислових товарів та медикаментів, надання допомоги в оформленні  документів, надання допомоги в оплаті  комунальних послуг.

З метою фінансової підтримки та відновлення матеріально-технічної бази  КП «Оваднівський центр первинної медичної допомоги»  розроблено та затверджено відповідні Програми, згідно яких виділяються кошти на оплату комунальних платежів, на заробітну плату працівників ФАПів, забезпечення виробами медичного призначення, забезпечення лікарськими засобами пільгових категорій населення. У І-му півріччі 2022 року фінансування закладу  медицини  здійснювалось з місцевого бюджету на що використано 1496,6 тис. грн..

Служба у справах дітей

 

Начальником служби у справах дітей Оваднівської сільської ради спільно з фахівцем із соціальної роботи ЦНСП Оваднівської сілької ради проводиться спільна робота з метою подолання сімейного неблагополуччя, раннього виявлення сімей з дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах. З цією метою ведеться облік сімей та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Всі дані про дітей внесено до Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти», які постійно поновлюються.  Це сім’ї з дітьми,  які опинились у складних життєвих обставинах і не в змозі подолати їх  самостійно,  у  зв’язку  з  інвалідністю батьків   або   дітей,   вимушеною   міграцією, наркотичною  або алкогольною залежністю одного з членів сім’ї,  його перебуванням у місцях  позбавлення  волі,  ВІЛ-інфекцією,  насильством  у  сім’ї, безпритульністю,  сирітством, зневажливим ставленням і негативними стосунками  в сім’ї,  безробіттям одного з членів сім’ї,  якщо він зареєстрований в державній службі зайнятості як такий, що потребує
працевлаштування; сім’ї, у яких існує ризик передачі  дитини  до  закладів  для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; неповнолітні одинокі матері(батьки), яким потрібна підтримка; сім’ї, члени яких перебували  чи  перебувають  на  державному утриманні.

У Оваднівській громаді робота з сім’ями, в яких діти проживають у складних життєвих обставинах, є найбільш актуальною та складною, тому що саме в цих сім’ях найчастіше відбувається ухилення або відсторонення батьків від виконання своїх обов’язків щодо дітей. Основні причини такої поведінки батьків є їх алкоголізм, безробіття, економічна нестабільність, злочинність, бідність. Сім’ї, в яких діти проживають у складних життєвих обставинах, є джерелом «соціального сирітства».

Станом на 01.07.2022 р. на обліку служби у справах дітей Оваднівської сільської ради  перебуває 13 дітей з 5 сімей, які потрапили в складні життєві обставини. 12 дітей поставлено на облік по причині ухиляння батьків від виконання своїх батьківських обов’язків; 1 дитина –  через насильство в сім’ї, жорстоке поводження з ними. 

З метою запобігання злочинності та правопорушень серед дітей, своєчасного виявлення дітей,  які потребують соціального захисту, з січня по липень місяця 2022 року  начальником служби у справах дітей Оваднівської сільської ради проведено 12  профілактичних рейдів: «Діти вулиці», «Сім’я», обстежено умови проживання 68 сімей. В результаті проведення рейдів на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах нових дітей не взято.

За результатами рейдів, спільно проведених із представниками поліції, ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 11-тох батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (у другому кварталі –  5).

З батькамисистематично проводиться профілактична робота щодо недопущення вчинення проти дітей будь-якої форми насилля та роз’яснено про їх відповідальність згідно чинного законодавства України.

Від імені органу опіки та піклування  у II кварталі  начальником Служби підготовлено та подано до Володимир – Волинського міського суду  1 позовну заяву щодо позбавлення матері батьківських прав.

На первинному обліку служби у справах дітей Оваднівської сільської ради  перебуває 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 5 сиріт та 11 позбавлених батьківського піклування, 1 дитина перебуває у ЦСПРД. У II кварталі дітей на даний облік не було взято.

На території Оваднівської ТГ  проживають 10 дітей з числа дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нагляд здійснюється за 4 дітьми з числа позбавлених батьківського піклування, які прибули з інших територій та проживають у 2 сім’ях.

У II кварталі 2022 року щомісяця відбувалися засідання комісії з питань захисту прав дитини, метою проведення яких були забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Рішенням сесії Оваднівської сільської ради від  18 лютого 2022  року затверджено 2 програми, розроблених начальником ССД:

Програма забезпечення  прав і законних інтересів дітей, їх соціального захисту та всебічного розвитку на 2022-2026 роки;

Цільова соціальна Програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2022 – 2026.

Кошти, які заплановані на реалізацію даних програм, службою у справах дітей не використовувались.

На квартирному обліку дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Оваднівській СР перебувають 5 осіб.

В закладах інституційного догляду (Головненська спеціальна школа «Центр освіти» Волинської обласної ради) проживають 23 дитини з громади, усі за заявою батьків та відповідно медичних висновків. З них 20 дітей ромського населення. З батьками проводиться робота щодо повернення дітей з інституцій.

Для усіх громадян громади, які хочуть реально допомогти дитині зростати у родині, розміщено інформацію на сайті Оваднівської сільської ради про процес усиновлення та ознайомлено громадськість із форми альтернативного догляду – опіка, піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу.

ССД щодня забезпечує реалізацію державної соціальної політики на території Оваднівської громади у сфері соціального захисту дітей.

Житлово-комунальне господарство та благоустрій міста

Внаслідок цих ремонтних робіт було проведено встановлення нових лічильників електричної енергії на мережах вуличного освітлення у с.Сусваль, та Овадне.

Проводились  заходи повязані з поліпшенням питної води та ремонтів водопроводів.

Здійснювались обстеження зелених насаджень із складанням актів обстежень. Видано дозволи на кронування та на видалення в загальній кількості  аварійних, сухостійних, фаутних дерев, та тих, що порушують світловий режим та заважають лініям електропередач.

Надання адміністративних послуг

З метою забезпечення надання повного пакету адміністративних послуг належної якості та у визначені терміни у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяженьза 1-ше півріччя 2022 року державним реєстратором прийнято746заяв у сфері державної реєстрації з них 711 опрацьовано і прийнято рішення.

За надання платних адміністративних послуг за 1-ше півріччя 2022 року до місцевого бюджету надійшло 151,2тис. грн. , в тому числі: 150,3тис. грн. – адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, 0,9тис. грн. – плати за надання інших адміністративних послуг.

 

Начальник фінансового відділу Олександр ЛУЦЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь