A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

РІШЕННЯ    № 24/6 від 04.04.2023 Про розгляд проєкту рішення сільської ради «Про встановлення розміру ставки туристичного збору  на території Оваднівської сільської ради»

Дата: 11.04.2023 11:02
Кількість переглядів: 83

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХХIV сесія VIII скликання

 

РІШЕННЯ

 

04.04.2023                                      с. Овадне                                               № 24/6

 

Про розгляд проєкту рішення сільської ради

«Про встановлення розміру ставки туристичного збору

 на території Оваднівської сільської ради»

 

 

Відповідно до статті 268 Податкового кодексу України, cт. 64 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», Указу президента України «Про введення воєнного стану в Україні» № 64/2022, керуючись п.24 ч.1 ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1.Розмістити проєкт рішення сільської ради «Про встановлення розміру ставки туристичного збору на території Оваднівської сільської ради» у мережі Інтернет на веб – сайті Оваднівської сільської ради Володимирського району Волинської області.                                                                                                                    

2.Секретарю сільської ради Слюсаренко Г.М. подати до районної газети інформацію про прийняття даного рішення.

3.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного  розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Голова                                                                             Сергій ПАНАСЕВИЧ

 

 

Олександр Луцюк 0677732270

                                        

Фото без опису

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХХIV сесія VIII скликання

 

                                             РІШЕННЯ                             ПРОЄКТ

 

_________                                      с. Овадне                                              № _____

 

 

Про встановлення розміру ставки

туристичного збору на території

Оваднівської сільської ради

 

Відповідно до статті 268 Податкового кодексу України, cт. 64 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», Указ президента України Про введення воєнного стану в Україні № 64/2022, керуючись п.24 ч.1 ст.26, ч.1 ст.59, ч.1 ст.69 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та враховуючи рекомендації постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Положення про туристичний збір на території Оваднівської сільської ради (додаток 1) та встановити на території Оваднівської сільської ради ставки туристичного збору.

2. Встановити ставку туристичного збору за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 статті 268 Податкового кодексу України у  розмірі  0,5 відсотка - для внутрішнього туризму та 1 відсоток - для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на  1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення, визначивши його елементи згідно додатку до цього рішення.

3. Оприлюднити рішення в місцевих засобах масової інформації та на  офіційному сайті Оваднівської сільської ради.

4.З моменту прийняття рішення в десятиденний термін передати копію до Володимир-Волинської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Волинській області.

5. Рішення Оваднівської сільської ради №29-7/27 від 15.06.2018 «Про встановлення розміру ставки туристичного збору на території Оваднівської сільської ради на 2019 рік» та рішення сесії №38-16/22 від 27.02.2019 «Про внесення змін до рішення сесії Оваднівської сільської ради від 15.06.2018 № 29-7/27 «Про встановлення розміру ставки туристичного збору на території Оваднівської сільської ради на  2019 рік визнати такими, що втратили чинність.

6. Рішення набирає чинності з 01.01.2024 року.

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва.

        

Голова                                                                                   Сергій ПАНАСЕВИЧ

Олександр Луцюк  0677732270

 

 

 

 

Додаток

  до рішення сільської ради

                від

ПОЛОЖЕННЯ

Про туристичний збір

  1. Елементи туристичного збору

       Положення  про туристичний збір на території Оваднівської сільської

ради  (далі-Положення) розроблено на підставі ст.268 Податкового кодексу України № 2755-VI від 02.12.2010 року зі змінами та доповненнями, Бюджетного кодексу України, п.24 ч.1 ст.26, ч.1 ст.59, п.1 ст.69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» № 280/97- ВР від 21.05.1997р. зі змінами та доповненнями та визначає порядок справляння туристичного збору на території сільської ради.

       Це положення є обов’язковим до виконання юридичними та фізичними особами на території Оваднівської сільської ради.

       Туристичний збір – це  місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.

2. Платники збору

         Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської ради про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунком 268.5.1 пункту 268.5 Податкового кодексу України.

         Платниками збору не можуть бути особи, які:

а) постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму, у місті, радою якого встановлено такий збір;

б) особи, які прибули у відрядження;

в) інваліди, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів І групи або дітей – інвалідів (не більше одного супроводжуючого);

г) ветерани війни;

д) учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

е) особи, які прибули з путівками (курсівками) на лікування, оздоровлення, реабілітацію до лікувально-профілактичних, фізкультурно-оздоровчих та санаторно-курортних закладів, що мають ліцензію на медичну практику та акредитацію центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я;

є) діти віком до 18 років;

ж) дитячі лікувально-профілактичні, фізкультурно-оздоровчі та санаторно-курортні заклади.

      Облік осіб, визначених підпунктом 2.2. пункту 2 цього Положення, ведеться податковими агентами туристичного збору окремо за кожною категорією.

3. Ставка збору

         Ставка туристичного збору встановлюється за рішенням Оваднівської сільської ради за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 Податкового кодексу України, у розмірі 0,5 відсотка - для внутрішнього туризму та 1 відсоток - для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

4. База справляння збору

         Базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 Податкового кодексу України.

5. Податкові агенти та місця проживання (ночівлі)

         Згідно рішення Оваднівської сільської ради справляння збору може здійснюватися з тимчасового розміщення у таких місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 статті 268 Податкового кодексу України:

         а) готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;

         б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом "б" підпункту 268.5.1 пункту 268.5 статті 268 Податкового кодексу України, що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

         в) юридичними особами або фізичні особи – підприємці, які уповноважуються Оваднівською сільською радою, справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

         Перелік податкових агентів та інформація про них розміщуються та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Оваднівської сільської ради.

 6. Особливості справляння збору

         Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

 7. Порядок сплати збору

         Збір сплачується відповідно до пункту 268.7 статті 268 Податкового кодексу України.

          Сума туристичного збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк, за місцезнаходженням податкових агентів.

          Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації  такого податкового агента зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням підрозділу.

         Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

 8. Податковий період

          Податковим обов'язком визначається обовязок платника сплатити суму податку в порядку і строки, визначені Податковим кодексом України та цим Положенням.

          Податковий обов’язок виникає у платника за кожним податком і збором.

          Податковим обов’язком є безумовним і першочерговим стосовно інших неподаткових обов’язків платника податків, крім випадків передбачених Податковим кодексом України.

          Виконання податкового обов’язку може здійснюватися платником податку самостійно або за допомогою свого представника чи податкового агента.

           Відповідальність за невиконання або неналежне виконання податкового обов’язку несе платник податку, крім випадку, визначених Податковим кодексом України.

         9. Контроль

        Контроль за дотримання вимог податкового законодавства у частині справляння туристичного збору здійснює Володимир-Волинська державна податкова інспекція ГУ ДПС у Волинській області  за місцем реєстрації платника податку.

    

 

Начальник фінансового відділу                       Олександр Луцюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь