A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

РІШЕННЯ    № 24/5 від 04.04.2023 Про розгляд проєкту рішення сільської ради «Про встановлення транспортного податку на території  Оваднівської сільської ради»

Дата: 11.04.2023 11:04
Кількість переглядів: 74

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХХIV сесія VIII скликання

 

РІШЕННЯ

04.04.2023                                      с. Овадне                                               № 24/5

Про розгляд проєкту рішення сільської ради

«Про встановлення транспортного податку на території

 Оваднівської сільської ради»

Керуючись статтями 26, 69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статті 143 Конституції України, керуючись пунктом 10.2 статті 10, статтею 267 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями), Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», Указ президента України Про введення воєнного стану в Україні № 64/2022 та з метою приведення у відповідність до чинного законодавства місцевих податків і зборів, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Розмістити проєкт рішення сільської ради «Про встановлення транспортного податку на території Оваднівської сільської ради» у мережі Інтернет на веб – сайті Оваднівської сільської ради Володимирського району Волинської області.                                                                                                                     

2. Секретарю сільської ради Слюсаренко Г.М. подати до районної газети інформацію про прийняття даного рішення.

3. Контроль за виконанням цього рішення  покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Голова                                                                          Сергій ПАНАСЕВИЧ

 

Олександр Луцюк 0677732270

Фото без опису

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХХIV сесія VIII скликання

 

                                             РІШЕННЯ                                    ПРОЄКТ

_________                                      с. Овадне                                              № _____

Про встановлення транспортного

податку на території

Оваднівської сільської ради

Керуючись статтями 26, 69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статті 143 Конституції України, керуючись пунктом 10.2 статті 10, статтею 267 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями), Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», Указ президента України Про введення воєнного стану в Україні № 64/2022 та з метою приведення у відповідність до чинного законодавства місцевих податків і зборів, сільська рада

        ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про транспортний податок (додається) та встановити на території Оваднівської  сільської ради ставки транспортного податку.

2. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до пункту 2.1 пункту 2 цього Положення.

3. Оприлюднити рішення в місцевих засобах масової інформації та на  офіційному сайті Оваднівської сільської ради.

4. Передати копію даного рішення до головного управління ДПС у Волинській області в десятиденний термін з моменту прийняття.

5. Рішення Оваднівської сільської ради від 15.06.2018 року № 29-7/25 Про встановлення на території Оваднівської сільської ради  транспортного  податку на 2019 рік  визнати таким, що втратило чинність.

6. Рішення набирає чинності з 01.01.2024 року.

7. Контроль за виконання даного рішення покласти на постійну комісію з питань  фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження,

транспорту, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Голова                                                                                   Сергій ПАНАСЕВИЧ

Олександр Луцюк 0677732270

 

 

Додаток 

 рішення сільської  ради

                                                                                                          року №   

ПОЛОЖЕННЯ

про транспортний податок

 Розділ I. Загальні положення

1.1. Положення про транспортний податок (далі-Положення) розроблено на підставі статті 267 Податкового Кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI зі змінами та доповненнями.

1.2. Це Положення є обов’язковим до виконання фізичними та юридичними особами, в тому числі нерезидентами, які є платниками транспортного податку відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України.

Розділ II. Механізм справляння податку

2.1. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України є об’єктами оподаткування.

2.2 Об’єкт оподаткування.

2.2.1 Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до  5 (п’яти) років (включно) і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб.см.

2.3. База оподаткування.

2.3.1. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України.

2.4. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 267. 2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України.

Розділ III. Порядок обчислення та строки сплати податку

3.5. Податковий період.

3.5.1. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

3.6. Порядок обчислення та сплати податку.

3.6.1. Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснює Володимир-Волинська державна податкова інспекція ГУ ДПС у Волинській області  за місцем реєстрації платника податку.

3.6.2. Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку Володимир - Волинською державною податковою інспекцією ГУ ДПС у Волинській області за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Володимир–Волинська державна податкова інспекція ГУ ДПС у Волинській області надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Нарахування податку та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податку фізичним особам - нерезидентам здійснює Володимир – Волинська державна податкова інспекція ГУ ДПС у Волинській області за місцем реєстрації об’єктів оподаткування, що перебувають у власності таких нерезидентів.

3.6.3. Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають  Володимир–Волинській державній податковій інспекції ГУ ДПС у Волинській області за місцем реєстрації об’єктам оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою - платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

3.6.4. У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником - починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт.

Володимир – Волинська державна податкова інспекція ГУ ДПС у Волинській області надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

3.6.5. За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

3.7. Порядок сплати податку.

3.7.1. Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування у Оваднівській сільській раді і зараховується до загального фонду бюджету Оваднівської сільської ради.

3.7.8. Строки сплати податку.

3.8.1. Транспортний податок у Оваднівській сільський раді сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Розділ IV. Відповідальність та контроль

4.1.Платники податку, зазначені в п.2.1. цього Положення, несуть відповідальність за неподання у встановлені терміни звітності з транспортного податку, за правильність обчислення, повноту і своєчасність сплати податку до сільської ради, відповідно до Податкового кодексу України, інших законодавчих та нормативних актів.

4.2.Контроль за повнотою та своєчасністю перерахування транспортного податку сплати до бюджету Оваднівської сільчької ради здійснює Володимир – Волинська державна податкова інспекція ГУ ДПС у Волинській області.

 

Начальник фінансового відділу                                         Луцюк О.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь