A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

РІШЕННЯ № 24/4 від 04.04.2023 Про розгляд проєкту рішення сільської ради  «Про встановлення акцизного податку на території Оваднівської сільської ради»

Дата: 11.04.2023 11:06
Кількість переглядів: 78

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХХIV сесія VIII скликання

 

РІШЕННЯ

 

04.04.2023                                      с. Овадне                                              № 24/4

 

Про розгляд проєкту рішення сільської ради

 «Про встановлення акцизного податку

на території Оваднівської сільської ради»

 

Відповідно до статті 7, пункту 12.3 статті 12, підпункту 213,9, підпункту 213.1 статті 213, підпункту 215.3.10 пункту 215.3 статті 215 Податкового кодексу України, приведення у відповідність до постанови Кабінету Міністрів України від 03.05.2022 № 515 «Деякі питання зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах» та пунктом 24 частини першої статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Розмістити проєкт рішення сільської ради «Про встановлення акцизного податку на території Оваднівської сільської ради» у мережі Інтернет на веб – сайті Оваднівської сільської ради Володимирського району Волинської області.                                                                                                                    

2. Секретарю сільської ради Слюсаренко Г.М. подати до районної газети інформацію про прийняття даного рішення.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

 

Голова                                                                                Сергій ПАНАСЕВИЧ

 

Олександр Луцюк  0677732270

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ХХIV сесія VIII скликання

 

                                                     РІШЕННЯ                                   ПРОЄКТ

_________                                        с. Овадне                                         № _____

Про встановлення акцизного податку

на території Оваднівської сільської ради

 

      Відповідно до статті 7, пункту 12.3 статті 12, підпункту 213,9, підпункту 213.1, статті 213, підпункту 215.3.10 пункту 215.3 статті 215 Податкового кодексу України, приведення у відповідність до постанови Кабінету Міністрів України від 03.05.2022 № 515 «Деякі питання зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах», Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», Указ президента України Про введення воєнного стану в Україні № 64/2022 та до Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX, сільська рада

 ВИРІШИЛА:

  1.  Встановити на території Оваднівської сільської ради наступні ставки акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів:
  •  для пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, ставка податку становить 5 відсотків.
  1. Затвердити Положення про встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів на території Оваднівської сільської ради (додаток).                                                                   

3. Оприлюднити рішення в місцевих засобах масової інформації та на  офіційному сайті Оваднівської сільської ради.

 4. З моменту прийняття рішення в десятиденний термін передати копію до Володимир-Волинської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Волинській області.

5.Рішення Оваднівської сільської ради від 15.06.2018 року №29-7/26 Про встановлення на території Оваднівської сільської ради акцизного податку на 2019 рік визнати таким, що втратило чинність.

6.Рішення набирає чинності з 01.01.2024

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва.

Голова                                                                            Сергій ПАНАСЕВИЧ

 

Олександр Луцюк  0677732270

 

Додаток

до рішення сільської ради

від ________  2023  р. № _____

 

ПОЛОЖЕННЯ

про встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів на території Оваднівської сільської ради

 

Положення про акцизний податок для підакцизних товарів, реалізованих відповідно до підпункту 213.9 пункту 213.1 статті 213 Податкового кодексу України (далі – Положення) розроблено на підставі розділу VІ Податкового кодексу України.

Це Положення є обов’язковим до виконання суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів.

Акцизний податок - це податок, яким оподатковуються підакцизні товари, включений до їх ціни та оплачений покупцями через роздрібну торговельну мережу.

До підакцизних товарів, що реалізуються у роздрібній торговельній мережі на території Оваднівської сільської ради:

пиво, алкогольні напої;

тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;

1. Платники податку.

1.1. Платниками податку є особи - суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів на території Оваднівської сільської ради.

Особи - суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов'язковій реєстрації як платники податку у Володимир-Волинській державній податковій інспекції ГУ ДПС у Волинській області не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.

2. Об'єкт оподаткування.

2.1. Об'єктами оподаткування є операції з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів вироблених в Україні (виручка від реалізації підакцизних товарів (з податком на додану вартість)).

2.2. Реалізація суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів - продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, нафтопродуктів, скрапленого газу, речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, палива моторного альтернативного, безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб'єктах господарювання громадського харчування.

3. База оподаткування.

3.1. Базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів, що реалізовані відповідно до підпункту 213.1.9 пункту 213.1 статті 213 Податкового кодексу України.

4. Ставка податку.

4.1 Встановити ставку акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів відповідно до підпункту 213.1.9 пункту 213.1 статті 213 Податкового кодексу України у відсотках від вартості (з податком на додану вартість) у розмірі 5 відсотків.

5. Податковий період.

5.1. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю. 

6. Особливості обчислення податку з тютюнових виробів.

6.1. За наявності у місці торгівлі тютюновими виробами таких виробів одного найменування, на пачках, коробках та сувенірних коробках яких зазначені різні максимальні роздрібні ціни, продаж таких тютюнових виробів здійснюється за цінами, не вищими ніж ті, що зазначені на відповідних пачках, коробках та сувенірних коробках, збільшеними на суму акцизного податку з реалізованих суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну.

7. Строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату акцизного податку.

7.2. Суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів подає щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду до контролюючому органу за місцем реєстрації декларацію акцизного податку за формою, затвердженою у порядку, встановленому статтею 46 Податкового  Кодексу України.

7.3. Платники, які мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов`язані за кожен встановлений Податковим Кодексом України звітний період подавати податкову декларацію незалежно від того, чи проводили такі платники господарську діяльність у звітному періоді.

7. Порядок і строки сплати податку.

7.1. Датою виникнення податкових зобов'язань щодо реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", для безготівкових розрахунків – дата оформлення розрахункового документа на суму проведеної операції, яка підтверджує факт продажу, а у разі реалізації товарів фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок, - дата надходження оплати за проданий товар.

7.2. Особа - суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує податок за місцем здійснення реалізації таких товарів.

7.3. Суми податку перераховуються до бюджету суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця, передбаченого пп. 49.18.1 п. 49.18 ст. 49 Кодексу для подання податкової декларації за місячний податковий період.

8. Відповідальність.

8.1 Відповідальність за повноту нарахування та своєчасність сплати акцизного податку покладається на платників відповідно до чинного законодавства.

9. Контроль за сплатою до бюджету акцизного податку.

9.1. Контроль за своєчасність подання податкових декларацій з акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу підакцизних товарів, правильністю його обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до сільської ради здійснює орган Володимир-Волинської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Волинській області.

 

 

Начальник фінансового відділу                                       Олександр Луцюк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь