A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Про схвалення звернення депутатівОваднівської сільської ради до Володимир-Волинськоїрайонної ради,Волинської обласної ради, Волинської обласної державної адміністрації

Дата: 06.12.2021 15:26
Кількість переглядів: 263

ОВАДНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XІІсесіяVIIIскликання

 

РІШЕННЯ

26.11.2021                                       с. Овадне                          № 12/11

Про  схвалення звернення депутатівОваднівської

сільської ради до Володимир-Волинськоїрайонної

ради,Волинської обласної ради,

Волинської обласної державної адміністрації

 

Відповіднодо Закону України «Про основи національного спротиву»,  ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи  рекомендації постійної  комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва, в інтересах територіальної громади, сільська рада

ВИРІШИЛА :

1. Схвалити  звернення депутатів сільської ради щодо розміщення штабу району територіальної оборони на території Оваднівськоїсільської територіальної громади.

2.Доручити сільському головіПанасевичу С.С. направити це звернення у Володимир-Волинську районну раду, Волинську обласну раду та Волинську обласну державну адміністрацію.

 

Голова                                                                                   Сергій ПАНАСЕВИЧ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішенняОваднівської

сільської ради

від 26.11.2021р.  №12/11

Володимир-Волинська районна рада

Волинська обласна рада

Волинська державна обласна адміністрація

 

 

 

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів сільської ради щодо розміщення штабу району територіальної оборони  на території Оваднівської сільської територіальної громади

Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» в основу побудови територіальної оборони закладається територіально-зональний принцип з урахуванням військово-адміністративного поділу території України.

 Для організації підготовки, підтримки, забезпечення та виконання завдань територіальної оборони на постійній основі функціонують: у районних державних адміністраціях (районних військово-цивільних або військових адміністраціях у разі їх утворення) - штаби районів територіальної оборони. Цивільна складова територіальної оборони включає державні органи, органи місцевого самоврядування, які залучаються до територіальної оборони.

         Військово-цивільна складова територіальної оборони включає штаби зон (районів) територіальної оборони та добровольчі формування територіальних громад, які залучаються до територіальної оборони.

Масштабні командно-штабні навчання з командування об’єднаних сил Збройних сил України «Об’єднані зусилля – 2021» та навчальнізбори з оперативним резервом у Волинськійобластівперше проходили з 22 вересня до 1 жовтня 2021 року, зборові заходи були покликані покласти початок побудови нової для України системи територіальної оборони, відповідно до якої у випадку реальної загрози захищати своє село, місто, громаду будуть спеціально навчені резервісти.Призовники протягом десяти днів відпрацьовували порядок дій на випадок реальної загрози.

 Одним з трьох пунктів дислокації військових частин на Волині було с. Овадне та два полігони, якітакожрозміщені на територіїОваднівської ОТГ. Крімцього, на час навчальнихзборів, Оваднівськасільська рада провела значну роботу для належної підготовки пунктів постійної дислокації на період навчань військової частини - забезпечила проживання 350 призовників та організувала їх харчування.

          У зв’язку з введенням в дію 1 січня 2022 року Закону України «Про основи національного спротиву» та початком роботи штабів зон (районів) територіальної оборони просимо підтриматизверненнядепутатівОваднівськоїсільської ради про розміщення штабу району територіальноїоборони натериторіїОваднівськоїоб’єднаноїтериторіальноїгромади.

         Ми вважаємо, щорозміщення штабу району територіальноїоборони натериторіїОваднівськоїоб’єднаноїтериторіальноїгромади є доцільним і раціональним з багатьохпричин:Асфальтованийдоїзд до с. Овадне.

Наявність адміністративного приміщення для розміщення штабу району (200 м2 перший поверх, 200 м2 підвал).Залізничнесполучення.

Діючий військовий полігон, полігон в с. Сусваль на територіїколишньої військової частини, де всі умови для проведення військових навчань.

Перспектива забезпечення житлом сімей військовослужбовців.

Забезпеченнядітейвійськовослужбовцівдитячимсадочком та школою.Оваднівськасільська рада маєвсіможливості для організації підготовки, підтримки, забезпечення та виконання завдань територіальної оборони на постійній основі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь