A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

Новини

Дата: від до Скинути

Домашнє насильство. Законодавчі новації

На сьогоднішній день домашнє насильство та насильство за ознакою статті є проявами порушень прав людини та основними перешкодами забезпечення гендерної рівності, а також однією з найгостріших соціальних проблем суспільства, від якої страждають як жінки, так і чоловіки, але найбільш вразливими є жінки та діти. До групи підвищеного ризику насильства підпадають особи з інвалідністю, люди похилого віку, внутрішньо переміщені особи, жінки із сільської місцевості.

19:56 09.09.2021

«Урок з поліцейським»

9 вересня поліцейський офіцер #Оваднівської_ТГ Андрій Коколюк разом з ювенальми поліцейськими Володимир-Волинського РВП завітали до Оваднівського професійного ліцею.

19:36 09.09.2021

Відповідальність фізичних осіб - підприємців платників єдиного податку, які мають застосовувати РРО/ПРРО з 01.01.2021, але РРО не зареєстровано.

Яка відповідальність передбачена законодавством за порушення вимог застосування РРО ризиковим категоріям фізичних осіб - підприємців платникам єдиного податку, які мають застосовувати РРО/ПРРО з 01.01.2021, зокрема, якщо РРО не зареєстровано? Відповідальність суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції, за порушення вимог закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» визначається відповідними статтями цього Закону.

13:48 09.09.2021

В УКРАЇНІ ВВЕЛИ ОФОРМЛЕННЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ЗЕМЛЮ «АВТОМАТОМ»

Під час купівлі нерухомості право на землю, на якій така нерухомість розташована, буде переходити у власність покупця автоматично. І навпаки, під час купівлі земельної ділянки всі розміщені на ній об’єкти нерухомості одночасно переходять у власність набувача землі. Це передбачено законопроєктом «Щодо переходу прав на земельну ділянку у зв’язку з переходом прав на об’єкт нерухомого майна», на ній розташованого (№ 5248), який ухвалений Верховною Радою в середу, 8 вересня.  За ухвалення документа в другому читанні і в цілому проголосував 301 нардеп під час пленарного засідання. я Ухвалений законопроєкт передбачає: - обов’язковість одночасного оформлення прав на земельну ділянку у зв’язку з переходом прав на об’єкт нерухомого майна (житловий будинок, будівлю або споруду), який на ній розташований; - зворотний порядок одночасного переходу прав на нерухоме майно в разі переходу прав на земельну ділянку, на якій розташоване вказане нерухоме майно (житловий будинок, будівля або споруда). Паралельно встановлюється, що предметом угоди про покупку об’єкта нерухомості, який розміщений на земельній ділянці (крім земель державної, комунальної власності), повинна бути також така ділянка. Істотною умовою такої угоди є умова щодо одночасного переходу права власності на таку земельну ділянку від відчужувача до набувача такого об’єкта нерухомості. Навіщо це потрібно Як зазначається в пояснювальній записці до документа, його ухвалення сприятиме: - усуненню правових колізій та уніфікації процедур, пов’язаних з удосконаленням порядку одночасного переходу прав на землю в разі набуття права власності на розташований на ній житловий будинок, будівлю або споруду; - чіткому визначенню процедури оформлення зазначених прав і здійснення їх державної реєстрації.

15:35 08.09.2021

ЧИМ ШКІДЛИВЕ СПАЛЮВАННЯ ОПАЛОГО ЛИСТЯ ТА СУХОЇ ТРАВИ

Шкода від спалювання листя і сухої трави багатолика і надзвичайно небезпечна. На превеликий жаль, українці рідко надають цьому ваги. Жителі Оваднівької територіальної громади  не є виключенням. При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що викликає у людини РАКОВІ ЗАХВОРЮВАННЯ.  Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

20:00 07.09.2021

Нагорода голові Волинської філії Української Гельсінської Спілки, мешканцю села Верба Дмитрові Себію

3 вересня перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Сапожніков виконав приємну місію та вручив грамоту, приурочену Дню незалежності України, відомому громадському діячеві, голові Волинської філії Української Гельсінської Спілки, мешканцю села Верба Дмитрові Себію, який був числі перших, хто підняв на зорі незалежності у Володимирі-Волинському синьо-жовтий стяг. Прибути за нагородою на урочистості 23 серпня Дмитро Олексович не зміг, оскільки брав участь у патріотичних заходах, що проходили на батьківщині Івана Франка і не тільки. Також він розповів, що разом з однодумцями займається облаштуванням криївки на Любомльщині. Отримуючт відзнаку, традиційно процитував рядки українських письменників з закликав боротись за Україну справжню, вільну і сильну.

15:14 03.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь