A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оваднівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район

ПРОЄКТ "Звернення щодо скасування податку на додану вартість на соціально значимі продукти харчування та зниження ставки податку на додану вартість для сектору з постачання та розподілу енергоносіїв"

Дата: 09.06.2022 11:47
Кількість переглядів: 179

 

 

Президенту України

Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ

Прем’єр-міністру України

Денису ШМИГАЛЮ

Голові Верховної РадиУкраїни

Руслану СТЕФАНЧУКУ

 

Звернення

щодо скасування податку на додану вартість на соціально значимі продукти харчування та зниження ставки податку на додану вартість для сектору з постачання та розподілу енергоносіїв

 

У умовах агресії Росії та складної економічної ситуації відбувається подальше погіршення рівня життя українців. Підвищення комунальних тарифів, цін на енергоносії нівелювало номінальне зростання зарплат, пенсій та соціальних виплат для громадян, стало непосильною ношею для малого і середнього бізнесу, зокрема для виробників продуктів харчування. Дієвою допомогою в цій ситуації стане підтримка законопроєкту про зниження ПДВ на продукти харчування до 0%,та зниження ПДВ до 7% для сектору з постачання, розподілу енергоносіїв, що забезпечують житлово-комунальні послугидля населення тасуб’єктів господарювання.

Із першого липня нинішнього року нульовий ПДВ для харчових продуктів запроваджується в Європейському Союзі. В сусідній Польщі нульовий податок на низку продуктів:хліб, молоко, м'ясо, яйця тощо введено з 1 лютого 2022 року. Якщо Україна не вживатиме заходів та не знизить відповідно ПДВ для своїх виробників, українська продукція буде неконкурентоспроможною навіть на внутрішньому ринку, а високі ціни на продукти і далі боляче «битимуть» по гаманцях людей.

Законопроєкт про зміну ставки ПДВ на продукти харчування до нуля дозволить українському виробнику зберегти конкурентоздатність та підтримає звичайних громадян. Це стане оптимальною реакцією влади на політичні та економічні виклики.

Також доцільно адаптувати національне законодавство в частині прийняття  рішення щодо зниження до 7% ставки податку на додану вартість для сектору з постачання та розподілу енергоносіїв, що забезпечують житлово-комунальні послуги, як для населення, так і для суб’єктів господарювання (природного газу (крім скрапленого), електричної енергії, теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення.

Ми, депутати Оваднівської сільської ради, закликаємо невідкладно підтримати дану ініціативу, як першочергову.

Прийнято на пленарному засіданні п’ятнадцятої сесії Оваднівської сільської ради восьмого скликання вісімнадцятого лютого 2022 року.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь